رونمایی پوستر و نشست خبری هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند
زارعزاده: جشنواره تلویزیونی مستند، تلاش برای عدالتگستری است
حسین زارعزاده در نشست خبری جشنواره تلویزیونی مستند گفت: در دورههای جشنواره تلویزیونی، بیش از 60 درصد آثار از اقصی نقاط ایران آمده و این جشنواره تلاشی برای عدالتگستری در رسانه ملی است.
نشست خبری هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند صبح امروز با حضور اهالی رسانه در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد. در این نشست خبری، حسین زارعزاده مدیر شبکه مستند و دبیر هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند و همچنین یاسر فریادرس قائم مقام شبکه مستند حضور داشتند و جزییات برگزاری این رویداد را تشریح کردند.
زارعزاده در مقدمه سخنان خود گفت: سال ۱۴۰۳ سال پرحادثهای برای کشورمان بود که از آن جمله میتوان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، سقوط هلیکوپتر حامل شهید جمهور، انتخابات زود هنگام و … اشاره کرد. بدون شک هر کدام از این اتفاقات میتواند زمینهساز مستندهای بسیاری باشد؛ کما اینکه در چهار ماه گذشته در شبکه مستند آثاری درباره این موضوعات پخش شده است. تلاش میکنیم در جشنواره امسال نیز به صورت ویژه به این موضوعات بپردازیم و مستندهایی با همین موضوع پخش شود.
مدیر شبکه مستند سیما به اهداف این دوره از جشنواره تلویزیونی مستند اشاره کرد و گفت: همواره، دغدغه تلویزیون توجه به آحاد مختلف جامعه بوده و در سند تحول سازمان صداوسیما بر عدالت و عدالتگستری توجه ویژهای شده است؛ در شبکه مستند این وظیفه را بر دوش خودمان احساس میکنیم که در این راستا قدم برداریم. باید اشاره کنم که ما به دلیل مخاطبان وفاداری که داریم، به خود میبالیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره توجه به عدالتگستری در جشنواره تلویزیونی گفت: باید به آمارهای مهمی اشاره کنم؛ در دوره دوم تا هفتم جشنواره از بین ۳۶ جایزه، ۲۶ جایزه به هنرمندانی خارج از تهران تعلق گرفته است. علاوه براین، در همین دوره از 3910 اثری که به دبیرخانه جشنواره رسیده، 2317 اثر که حدود 60 درصد آثار میباشد، مربوط به شهرستانهاست. این موضوع نشان از توجه ویژه شبکه مستند به موضوع عدالتگستری است.
زارعزاده تاکید کرد: یکی از نکات قابل توجه در برگزاری دورههای قبل و این دوره، نظم است؛ جدولبندی و دسترسی راحت و رایگان منجر شده مخاطبان زیادی با ما همراه شوند. باید اشاره کنم که در طی برگزاری دورههای قبل چند صدهزار پیامک از مخاطبان درباره موضوعات مختلف داشتیم و آنها در قضاوت و داوری نیز مشارکت داشتهاند. همچنین بازخورد بسیار خوبی از فیلمسازان شرکتکننده در جشنواره گرفتهایم.
دبیر هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند درباره بخشهای مختلف جشنواره گفت: «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس مستند» و «مستندنگاری» در دوره هشتم قرار دارد. البته امسال بخش تازهای به جشنواره اضافه شده است که این رویداد را تبدیل به رویدادی بینالمللی خواهد کرد و آنهم بخش «ویژه فلسطین» است. با توجه به اتفاقات تلخی که در سرزمینهای اشغالی در حال رقم خوردن است و برای بازتاب جنایتهای رژیم صهیونیستی این بخش را به جشنواره اضافه کردهایم.
وی همچنین به تقویم جشنواره اشاره کرد و گفت: در فراخوان جشنواره، مهلت ارسال آثار تا ۲۵ مرداد ماه پیشبینی شده است. داوریها در آبان ماه خواهد بود و اختتامیه نیز اوایل آذر ماه برگزار میشود.
زارعزاده خاطرنشان کرد: از تمامی ظرفیتها چه در سازمان صداوسیما و چه در معاونتها و مراکز دیگر همچون مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی رسانهای اوج، شهرداریها و… برای برپایی هر چه باشکوهتر این دوره از جشنواره یاری خواهیم گرفت و از مشورت با متخصصان در طی برگزاری جشنواره بهره میبریم.
در بخش دیگری از این نشست، زارعزاده به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. او در پاسخ به سوالی درباره تاکیدات رئیس جمهور منتخب بر برداشتن سانسور و بازکردن فضای مستندسازی بیان کرد: نکته اول اینکه باید تعریفی از سانسور داشته باشیم. در تمام رسانههای دنیا تحت این اصطلاح چنین گزینشهایی وجود دارد و هر رسانهای متناسب با قواعدی که تعریف شده محتوا تولید میکند. اما ما در شبکه مستند هم مستندهایی پخش کردیم که کمتر در شبکههای دیگر اجازه پخش داشتند. از نمونههای اخیر میتوان به مستندی اشاره کرد که مربوط به آقای پزشکیان ـ رییس جمهور منتخب ـ بود و با کمترین دست بردن و حذف کردن پخش شد.
وی تاکید کرد: ما خودمان هیچگاه چیزی را حذف نمیکنیم و دست به آن نمیبریم. اگر در بخشی نیاز به اصلاحیه باشد، به گروه فیلمساز اطلاع داده میشود و در تعامل با آنها اصلاحات انجام میشود.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره استفاده از عنوان بینالمللی در کنار جشنواره مستند تلویزیونی نیز گفت: فراخوان جشنواره ما بینالمللی است و همکاری با تعدادی از شبکهها از جمله چین، روسیه و … را در دستور کار داریم.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند درباره دلایل پخش نشدن برخی مستندهای مطرح جشنوارههای دیگر از تلویزیون، این مساله را مربوط به حق پخش و درخواست مبالغ هنگفت عنوان و بیان کرد: اینمشکل از سوی تلویزیون نیست بلکه حق پخش تعریفی دارد که به دلیل درخواست مبالغ هنگفت این امکان برای پخش مستند آنها میسر نمیشود.
در پایان نشست خبری، از پوستر هشتمین جشنواره بینالمللی تلویزیونی مستند رونمایی شد.
ارسال دیدگاه
ارسال
جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید
دیدگاه ها